Vanaf februari zal Bente Bekhuis bij ons komen waarnemen. Zij zal een deel van Elsbeth overnemen, want zij is helaas nog niet herstelt van haar schouderbreuk. Daarnaast zal zij een deel van het verlof van Cecilia op zich nemen. Hieronder stelt ze zich even voor:

Hoi allemaal,
Mijn naam is Bente Bekhuis, en ik ben geboren en getogen in Twente. Ik heb de opleiding verpleegkunde en verloskunde gevolgd. Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat mijn hart toch echt binnen de verloskunde ligt, ondanks dat het verpleegkundig vak ook veel te bieden heeft. Verloskundige zijn is mijn passie en ik heb erg veel plezier in mijn werk. Ik geniet van de veelzijdigheid die het vak met zich meebrengt en elke keer weer vind ik het bijzonder om een zwangerschap, bevalling en kraambed te mogen begeleiden. De komende periode kom ik het team ondersteunen tijdens het spreekuur en diensten.
Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten! Tot snel
Bente

Lieke is afgelopen zaterdag bevallen van een prachtige dochter Fien! Iets eerder dan gepland, maar moeder en dochter maken het allebei goed. Kijk nou, wat een schatje!

Goed nieuws!!!

Wij kunnen eindelijk de maatregelen omtrent het coronavirus wat versoepelen.
– Als u een afspraak heeft op de praktijk, kunt u uw partner weer meenemen, maar kom dan wel zonder kinderen.

– Alle zwangerschapscontroles zullen weer normaal plaatsvinden! Wij bellen u niet meer van tevoren.
– Alle echo’s kunnen weer ingepland worden, dus naast de medische echo’s ook de pretecho’s
– Kraambedcontroles zullen wij nog wel zoveel mogelijk telefonisch doen, wij komen 1 keer langs.
– Daarnaast zullen wij ook weer starten met het plaatsen van spiralen.

– Als u klachten heeft als verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, bel ons dan en kom niet naar de praktijk.

Let op! Vanaf 4 mei kun je voor het Deventer Ziekenhuis alleen nog bloed prikken op afspraak! Als wij je een verwijsbrief hebben meegegeven voor bloedonderzoek, en je kiest voor het Deventer Ziekenhuis mocht je naar een ziekenhuis toe moeten, bel dan vóórdat je bloed gaat prikken naar: 0570-535464 om een afspraak te maken.

In verband met het corona virus hebben wij als verloskundigen uit Twente een aantal maatregelen moeten nemen. Hieronder de belangrijkste:
– Als u een afspraak heeft op de praktijk, kom dan zonder partner en zonder kinderen.
– Als u klachten heeft als verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, bel ons dan en kom niet naar de praktijk.
– Alle controles tussen 16 en 27 weken zijn medisch gezien niet noodzakelijk, wij zullen u hierover bellen.
– Alle medische echo afspraken, zoals de 10 wk en 20 wk echo blijven staan. Kom ALLEEN, eventueel kunt u videobellen met uw partner.
– Kraambedcontroles zullen wij zoveel mogelijk telefonisch doen.
– Daarnaast zullen wij alle medisch niet-noodzakelijke zorg annuleren, denk hierbij aan spiralen plaatsen, pretecho’s en informatieavonden.

Onze collega Gerd heeft besloten om per 1 januari 2020 te stoppen met zijn werkzaamheden als verloskundige in onze praktijk. Hij zal zich gaan richten op de zwangerschapsecho’s, dus jullie zullen hem vast nog tegenkomen!

Vanaf 18 november tot en met 6 december zal Janneke Drost-Meeuse bij ons stage lopen. Zij zit in het laatste jaar van haar opleiding en zal zowel bij het spreekuur, als bij bevallingen en tijdens het kraambed met ons meelopen. Heeft u bezwaar tegen begeleiding door een student, kunt u dit altijd aan ons aangeven.

Onze lieve collega Lisa gaat onze praktijk verlaten. Wij willen haar natuurlijk bedanken voor haar inzet en we zullen haar gaan missen! Hieronder een berichtje van haarzelf:

Mijn laatste dienst zit erop, een nieuw avontuur kan beginnen.. Per 1 juli verlaat ik verloskundigenpraktijk Rijssen – Holten.

Ik stop omdat ik vanaf augustus met mijn man en twee kinderen per zeilboot een wereldreis ga maken. Voordat onze oudste dochter leerplichtig is willen we terug zijn en daarom moeten we nú gaan.

Ik heb de afgelopen jaren met heel veel liefde en plezier in de praktijk gewerkt, en ga dit zeker missen. Bedankt voor alle mooie momenten die jullie met mij deelden!

Op maandag 1 juli organiseren wij weer een voorlichtingsavond over de bevalling en de kraamtijd. Deze avond vindt plaats bij de bibliotheek in Rijssen en begint om 19.00 uur. Deelname is gratis. Er zijn nog  plekken vrij! Meld je aan via zwangerintwente.nl.

Even voorstellen! Mijn naam is Mariëlle ten Voorde. Ik ben 22 jaar en 4e-jaars verloskundige in opleiding aan de Verloskunde Academie Rotterdam.

Vanaf 27 mei tot en met 5 juli loop ik stage bij Verloskundigenpraktijk Rijssen-Holten. Voor sommigen van jullie heb ik misschien een bekend gezicht. Dat kan kloppen! Een paar maanden terug heb ik ook stage gelopen in deze leuke praktijk

Voor mij is hetMarielle ten Voorde lopen van stage heel leerzaam, omdat ik de geleerde theorie en vaardigheden in de praktijk kan toepassen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om jullie te ontmoeten en samen met jullie leuke en leerzame momenten mee te maken!

Jullie kunnen mij tijdens mijn stage tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling of in het kraambed. Heb je bezwaar tegen mijn aanwezigheid? Geef dit dan gerust aan bij één van de verloskundigen!

Hopelijk tot snel!